Ciucaș, locul primei întâlniri...

 

Eliza Nițescu TOTUL ESTE POSIBIL

100% Complete
600 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
2
Donații

L-am întâlnit pe Erik pe 11 Decembrie 2016, într-un antrenament pe Muntele Ciucaș, din seria antrenamentelor destinate plecării pe Aconcagua (iarna lui 2017). 

Pe 9 Septembrie mă voi întâlni din nou cu Ciucaș, pentru că particip la semimaratonul din cadrul Ciucaș X3, unul dintre cele mai iubite și așteptate concursuri de alergare din țară. Mi-aș fi dorit ca Erik să fie la linia de finish și să ne îmbrățișăm. Din păcate, acest lucru nu mai este posibil, pentru că Erik a pierdit într-o avalanșă din Retezat, în timpul antrenamentelor, la vârsta de numai 12 ani.

Suntem obișnuiți să măsurăm tot. Inclusiv anii. Pentru mine Erik nu are vârstă. Este un prieten fără ani. Pentru că prin cum și ce a ales să trăiască, a depășit granița timpului clasic și a devenit nemuritor. Erik mi-a arătat încă o dată că timpul este o iluzie și că ce este real este ceea ce nu se schimbă niciodată. Iubirea mea pentru Erik nu se va schimba niciodată.

Ultima dorință exprimată de Erik a fost să ajungă pe Denali (cel mai înalt vârf din America de Nord) în 2018. Erik nu mai poate ajunge, dar poate merge în expediția din Alaska tatăl lui, care va depune pe vârf o urnă cu cenușă. Este o expediție dificilă și costisitoare, iar eu îmi doresc să pun umărul împreună cu ajutorul vostru, ca simbol că visurile continuă să ne însuflețească și după dispariția fizică a celor care ne-au inspirat...

În 2018, și eu și Erik voiam să ajungem în Denali (cel mai înalt vârf din America de Nord). Acest lucru este încă posibil pentru noi, dar nu despre mine vreau să vorbesc acum, pentru că eu voi vedea cum o să mă descurc. Ce îmi doresc este să ajuți ca visul lui Erik să poată merge mai departe, dincolo de logică și planul fizic pe care noi îl percepem și la care ne-am obișnuit să limităm totul. Erik Gulacsi a pierit în avalanșa din Retezat în data de 22 Aprilie, iar în data de 24 Aprilie (2017) trupul lui a fost incinerat. Sunt 3 urne de cenușă, dintre care una va fi dusă pe Denali, de tatăl său, Bela. Pentru asta, avem nevoie să strângem fondurile necesare. Expediția pentru ascensinea pe Denali costă aproximativ 5.000 de euro de persoană. Tu poți ajuta ca urna cu rămășițele pământești ale lui Erik să fie dusă pe Denali, iar de acolo el să poată zbura lin deasupra munților, rămânând astfel la înălțime pentru totdeauna, în locul pe care și l-a ales ca destinație pentru următoarea sa expediție.

9 Septembrie este ziua în care voi alerga semimaratonul Ciucaș (21 km). Față de multe alte lucruri pe are am ales să le fac, acest concurs poate nu reprezintă nimic dacă este judecat doar din prisma numărului de kilometri sau au timpului alocat. Însă valoarea fiecărei destinații cred că merită evaluată în rimul rând prin prisma intenției principale legată de ea. Iar intenția mea nr. 1 este ca această cursă să îl ajute pe Erik să ajungă pe Denali. Astfel, semimaratonul Ciucaș nu mai înseamnă 21 de km, 4-5 ore sau o cursă oarecare. Înseamnă un omagiu adus celui care a fost cel mai bun tânăr alpinist din România, Erik Gulacsi. Și contribuția ca el să ajungă în expediția pentru care se antrena... Denali 2018!

 

DESPRE CAMPANIA IN MEMORIAM ERIK GULACSI

Erik Gulacsi, cel mai bun aplinist tânăr al României, cu două recorduri europene la activ, a pierit în avalanșa din Retezat, la sfârșitul lunii Aprilie 2017.

În memoria lui, Asociația TOTUL ESTE POSIBIL inițiază o campanie de strângere de fonduri care vor fi direcționate familiei. Pentru Erik, viitoarea expediție importantă urma să aibă loc în 2018, în Alaska. Erik își dorea să ajungă în pe cel mai înalt vârf din America de Nord, Denali (6.194 m). Familia sa dorește ca el să rămână în locul pe care l-a iubit cel mai mult, muntele. Tatăl lui Erik, Bela Gulacsi, și-a propus ca anul viitor să meargă în expediția din Alaska pentru a duce acolo o urnă cu cenușă, oferindu-i lui Erik posibilitatea de a rămâne la înălțime pentru totdeauna. Așadar, fondurile colectate cu ajutorul acestei campanii, vor fi folosite de familia lui Erik Gulacsi pentru expediția pe Denali din 2018, în care va pleca tatăl lui Erik, Bela Gulacsi (costurile expediției sunt evaluate la aproximativ 5.000 de euro).

Pentru noi, Erik a atins deja propriul Everest, așa încât suma pe care ne dorim să o strângem este de 8.848 lei.

DESPRE ERIK GULACSI

Erik Gulacsi (12 ani), născut pe 1 Iunie 2004.

Pasiunea lui Erik pentru munte a început la vâsta de 8 ani, cu scurte drumeţii pe Tâmpa, după care au urmat alți munţi din jurul Braşovului:  Masivul Postăvarul, Masivul Piatra Mare şi Munţii Ciucaş.

Erik a reuşit să ajungă în August 2016 pe vârful Elbrus la 5.642 de metri altitudine, devenind cel mai tânăr băiat din Europa care a reuşit acest lucru. În Ianuarie 2017 a stabilit un nou record european de vârstă când a atins vârful Aconcagua, 6962 metri, la doar 12 ani. De asemenea, printre performanţele realizate în România de către Erik, se numără ecaladarea tuturor celor cei 14 giganţi ai României (vârfuri de peste 2.500 m altitudine, vârfuri escaladate în mai putin de un an), dintre care unii au fost escaladaţi în condiţii de iarnă, plus multe alte trasee din Munţii Bucegi sau văi de abrupt (Valea Albă, de care era îndrăgostit).

În luna Mai 2017, la propunerea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 „Diaconu Coresi “ Braşov (al cărei elev a fost), Erik Gulacsi primește titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Brașov.

La fel ca prietena și colega lui, Dor Geta Popescu, Erik Gulacsi îşi dorea mult să parcurgă două circuite extrem de dificile: Seven Summits (escaladarea celor îna înalte vârfuri de pe fiecare continent) şi Seven Volcanoes (escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent).

DESPRE ASOCIAȚIA TOTUL ESTE POSIBIL

Este un ONG care oferă sprijin persoanelor cu pontențial și ținte clare pentru a-și îndeplini obiectivele. În plus, oferă instruire sponsorilor și donatorilor Asociației și îți fundamentează inițiativele pe principiul conlucrării - poți fi ajutat doar dacă oferi, la rândul tău, ajutor.

Ai un vis și simți că nu îl poți transforma singur în realitate? Asociația TOTUL ESTE POSIBILE te poate ajuta ca totul să fie posibil și în cazul tău!

CUM POȚI CONTRIBUI LA PROIECTELE ASOCIAȚIEI TOTUL ESTE POSIBIL

Cu donații directe la evenimentele noastre sau în conturile Asociației:

RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont lei)

RO83BTRLEURCRT0386479601 (cont euro)

RO87BTRLUSDCRT0386479601 (cont usd)

Prin direcționarea celor 2% din impozitul pe venit (prin completarea formularului 200 sau 230).

Prin direcționarea a până la 20% din impozitul pe profit (pentru persoanele juridice).

Asociația își dorește să creeze o comunitate globală în membri să se sprjine și să evolueze reciproc, în care să își realizeze obiectivele și în care visurile să devină realitate mult mai rapid.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL sprijină performeri (elevi olimpici, artiști, sportivi profeioniști) în drumul lor de atingere a unor obiective importante.

Erik Gulacsi, cel mai bun aplinist tânăr al României, cu două recorduri europene la activ, a pierit în avalanșa din Retezat, la sfârșitul lunii Aprilie 2017. 

Ciucas X3 este concursul de alergare montana organizat de C.T.A. Ciucas Ploiesti desfasurat in Muntii Ciucas, avand 3 curse semimaraton, maraton si ultramaraton.  Este o cursa de tipul circuit, traseul trecand prin muntii Ciucas, Grohotis si Tataru, cu startul si finish-ul in statiunea Cheia. Cel mai inalt punct este pe vf. Ciucas (1954m). Editia din 2017 va avea loc in data de 9 septembrie.

 

2 Donații

Niciun cuvant si nicio donatie n-ar fi suficiente. Multumesc Eliza pentru ca faci posibila, o contributie atat de mica pentru o cauza atat de importanta.
08 Sep 2017
Pentru visul tau si al lui Erik.
07 Sep 2017