TOTUL PENTRU COPII

 

Eliza Nițescu TOTUL ESTE POSIBIL

9.25% Complete
555 RON
Sumă strânsă
6,000 RON
Target
7
Donații
Vreau să fac o donaţie!

N-am prea avut eu parte de mers la munte când am fost copil. În afară de două tabere la Bușteni, altceva nu îmi amintesc. Am o fotografie cu părinții și bunicii de la Babele, dar eram așa de mică atunci, încât doar fotografia este singura mărturie a acelei experiențe – mintea mea, nu.

 

Cred că acesta este unul dintre motivele în care simt nevoia să recuperez acum absența muntelui din viața mea. Și îmi doresc ca fiecare copil să aibă parte de a întâlnirea cu muntele, să îi admire măreția, să tragă aerul de munte în piept, să aibă șansa de a privi spre un vârf de munte și să înțeleagă, la nivel metaforic măcar, că punctele cele mai de sus sunt singurele către care ar trebui să aspirăm întotdeauna și nu să ne dorim confortul lucrurilor și experiențele de la bază...

 

În vara anului 2018 i-am cunoscut pe copiii de la Șindrilița care sunt ghidați în procesul lor de învățare, dar și joacă, de către o persoană deosebită: Gina Dobre. De aproximativ 5 ani, Gina, născută și crescută în Satul Șindrilița, locuitor al satului și la momentul actual, oferă suport educațional și emoțional copiilor din Șindirilița care simt nevoia de a-și completa cunoștințele și experiența copilăriei. Totul a început într-o iarnă geroasă, când primele activități ale copiilor au fost învățarea de colinde, de aici venind și numele sub care copiii își desfășoară activitatea: CORUL ȘCOLII DE DUMINICĂ, ZÂMBĂREȚII.

 

Gina le-a organizat copiilor un program de lecții, le-a adaptat “programa” pregătirii fiecăruia, le-a făcut o bibliotecă, i-a îmbrăcat cu haine pe care alți copii nu le mai poartă, i-a adus de mai multe ori în București pe banii ei, ai familiei și apropiaților. Sunt zilnic împreună, inclusiv Sâmbăta și Duminica.

În prezent, toată activitatea celor 35-50 de copii se desfășoară într-o cameră de aprox. 10-12 mp, unde este amenajată și biblioteca și sunt stocate și materiale de joacă + 2/3 calculatoare funcționale.

Acum trei, ani Gina le-a făcut copiilor o promisiune: că vor avea parte de prima lor excursie la munte. Acest vis depre care vorbesc în continuare, nu doar că nu s-a materializat, dar este departe de a prinde contur, resursele materiale ale Ginei fiind insuficiente pentru a acoperi costurile.

 

Iar aici putem interveni împreună!

 

CE VOI FACE EU?

Pe 23 Februarie 2019 voi lua pentru prima oară startul într-o cursă oficială montană mai lungă de semimaraton. Am ales proba de 31 de km din cadrul Transgrancanaria. La fiecare concurs asociez o cauză umanitară pentru care alerg, iar de data aceasta i-am ales pe Zâmbăreții de la Șindrilița.

 

CE POȚI FACE TU?

Poți susține proiectul cu o donație pe această pagină sau direct în contul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL:

RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

Să vii personal să vizitezi copiii. Trimite un mesaj prin pagina de facebook a Corului și ia legătura cu Gina pentru a stabili detaliile: https://bit.ly/2Nb90QR   

 

CLARIFICĂRI

În cazul în care vă întrebați, da, copiii au părinți și merg la școală. De ce este nevoie de mai mult și de cei copiii SIMT să facă mai mult pentru viața și copilăria lor? Răspunsurile sunt simplu de intuit, reies din multe studii care se fac recurent în România, pot fi deduse la un prim impact cu oricare sat românesc și ar merita să ne ridice un semnal de alarmă, căci aproape jumătate de Românie este rurală (cu peste 10 mii de sate şi 9 milioane de locuitori).

Ca să permit cifrelor să vorbească, vă las, spre final, cu ele.

Peste două treimi din unitățile de învățământ din mediul rural se confruntă cu cel puţin un factor de risc educațional, cum ar fi rezultate slabe la evaluarea națională, risc de abandon școlar, rate ridicate de absenteism și repetenție, și cu unul sau mai mulți factori de risc socio-educaționali, cum ar fi elevi proveniți din familii dezavantajate economic sau spații și dotări materiale insuficiente.

Abandonul şcolar este prezent în 40% din unitățile de învățământ din mediul rural, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în licee. În ceea ce privește absenteismul de la ore, acesta apare cel mai des tot în învăţământul liceal, iar Regiunea București-Ilfov are cele mai slabe rezultate privind prezența la ore, cu o medie anuală de absențe de peste 32 de ore/elev.

Studiu naţional realizat de Fundația World Vision România, în perioada Februarie-Iulie 2017 la iniţiativa şi finanţarea Fundaţiei Vodafone România.

Datele complete aici: http://fundatia-vodafone.ro/wp-content/uploads/2017/09/Investitie-in-educatia-copiilor-din-mediul-rural.pdf

 

Despre activitatea copiilor de la Șindrilița alături de Gina, puteți afla mai multe aici:

https://bit.ly/2Nb90QR   

 

 

DESPRE ASOCIAȚIA TOTUL ESTE POSIBIL

 

La TOTUL ESTE POSIBIL ne-am decis să sprijinim persoanele cu potențial să își atingă obiectivele și să reușească în drumul către performanță. Ne-am îndreptat atenția asupra persoanelor care au abilități într-un anumit domeniu, au obiective, dar au și nevoie de sprijin pentru a le îndeplini.

 

Una dintre categoriile pe care le susținem sunt copiii. De aceea am inițiat proiectul TOTUL PENTRU COPII, prin care dorim să ajutăm cu rechizite, cărți, haine, încălțăminte, jocuri sau servicii educaționale (cursuri), evenimente recreative (excursii, tabere), copiii care au nevoie de susținere.

 

Majoritatea ONG-urilor își îndreaptă sprijinul către categoriile defavorizate. Tocmai pentru că deja multe organizații fac o muncă excelentă în acest sens, ne-am decis să ne orientăm către persoanele care nu au parte de foarte multă susținere și au propriile lor provocări pentru a face pași înainte în cariera aleasă.  

 

Ne dorim să creăm o comunitate globală în care ne sprjinim și să evoluăm reciproc, în care să ne realizăm obiectivele și în care visurile să devină realitate mult mai rapid.

 

Poți susține proiectul TOTUL PENTRU COPII cu o donație pe platforma Galantom sau direct în contul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL:

RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

 

Împreună putem contribui ca în România să avem din ce în ce mai mulți copii cu rezultate bune la învățătură. Donând pentru această cauză, ajuți ca prin intermediul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL să fie sprijinită performanța generației viitoare!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL sprijină performeri (elevi olimpici, artiști, sportivi profeioniști) în drumul lor de atingere a unor obiective importante.

SUSŢIN PROIECTUL

TOTUL PENTRU COPII

La TOTUL ESTE POSIBIL ne-am decis să sprijinim categoriile de persoane cu potențial să își atingă obiectivele și să reușească acolo unde își pun intenția.

Una dintre categoriile pe care le susținem sunt copiii. De aceea am inițiat proiectul TOTUL PENTRU COPII, prin care dorim să ajutăm cu rechizite, cărți, haine, încălțăminte, jocuri sau servicii educaționale (cursuri), servicii recreative, copiii care au nevoie de susținere.

Transgrancanaria 360º este o provocare individuală, de în regim de auto-gestionare (269 km, +12.000 de metri diferență pozitivă de nivel). Cursa trebuie finalizată înainte de limita de timp de 100 de ore. Participanții trebuie să stăpânească anumite tehnici necesare pentru a fi acceptați în cursă: orientare, capacitatea de a se adapta la schimbările drastice ale condițiilor meteo

 

7 Donații

29 Jan 2019

Anonymous

100 RON
Apreciez mult ceea ce reusesti sa faci, esti un exemplu minunat Eliza
22 Jan 2019
22 Jan 2019

Laura Tudor

150 RON
Bucurie. Mulțumesc.
20 Jan 2019
Sustin proiectul: Totul pentru copii
19 Jan 2019

Anonymous

30 RON
19 Jan 2019

Anonymous

75 RON
19 Jan 2019
Eliza Nițescu : TOTUL ESTE POSIBIL
TOTUL PENTRU COPII