NICOLAE ALEXANDRU SOARE LA JOCURILE OLIMPICE TOKYO 2020 @ Spartathlon ~ 2019

Spartathlon este o cursă de ultramaraton de 246 km, desfășurată anual în Grecia, încă din 1983. Cu un traseu între Atena și Sparta, cursa are la bază o legendă istorică ce menționează personalitatea lui Fidipide, care a alergat între aceste două puncte înaintea Bătăliei de la Marathon (490 îen).

Ideea creării cursei aparține lui John Foden, comandant britanic RAF Wing. Fiind iubitor al Greciei și istoriei antice grecești, Foden s-a întrebat dacă un om modern ar putea parcurge distanța de la Atena la Sparta în decurs de 36 de ore.

Câștigătorul primei ediții, Yiannis Kouros, deține și astăzi recordul de timp al concursului: 20 de ore și 25 de minute.

Cursa este organizată de obicei în luna Septembrie, iar alergătorii au la dispoziție 36 de ore pentru a alerga întreaga distanță, care în mare reprezintă 6 maratoane consecutive. Alergătorii se confruntă cu o căldură ucigătoare pe timpul zilei, cu frig noaptea și teren montan (+1.200m diferență de nivel). Sunt 75 de puncte de control cu timpi limită strânși și fiecare neîncadrare în timp aduce după sine descalificarea din cursă. Cei care ajung la finish nu câștigă niciun premiu material, ci doar mulțumirea de a fi încheiat o cursă istorică.

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

8

Suma:

1,110 RON

Pagini fundraising

SPARTATHLON, O CURSĂ EPICĂ, PE CARE I-O DEDIC LUI NICOLAE ALEXANDRU SOARE

SPARTATHLON, O CURSĂ EPICĂ, PE CARE I-O DEDIC LUI NICOLAE ALEXANDRU SOARE   Mă numesc Mara Guler, sunt medic primar de medicină de familie, am 42

2,460 RON Target
1,110 RON Suma
8 Donatii
45.121951219512% Complete