VREAU SĂ MERG LA ȘCOALĂ! @ Expediție românească pe Gran Paradiso

Între 1-6 septembrie 2019 va avea loc o expediție românească în Masivul Gran Paradiso, un munte care se ridică la înălţimea numelui său. Este o frântură din paradisul originar al Munţilor Alpi. Traversarea acestui colţ de natură este o experienţă revelatoare.

Expediția din septembrie își propune atingerea Vârfului Gran Paradiso (4061 m), cel mai înalt vârf din Munții Gran Paradiso, munți ce fac parte din Alpii Graici ai Italiei. Marele paradis este primul parc național al Italiei declarat in 1922. Prima ascensiune datează din 4 Septembrie 1860, avându-i ca participanți pe Cowell, Dundaz, Payot si Tairraz.

Toţi munţii acestei regiuni fără pereche au fost şlefuiţi timp de milenii de gheţarii şi cursurile de apă din tumultuoasele ere geologice ale trecutului. La poalele văilor, pădurile sunt alcătuite din amestecuri de zadă şi molid. Altitudinea parcului nu scade sub 800 metri în cel mai jos punct, ca să culmineze cu cei 4.061 metri cât măsoară piscul Gran Paradiso. Altitudinea medie se cifrează în jurul valorii de 2.000 metri.

Componenta caritabilă a expediției este o campanie de fundraising în vederea susținerii proiectului VREAU SĂ MERG LA ȘCOALĂ!, derulat de Asociația TOTUL ESTE POSIBIL.

Pentru o societate sănătoasă, accesul la educație este vital, în special în rândul copiilor, motiv pentru care în perioada dinaintea începerii școlii, asociația TOTUL ESTE POSIBIL are grijă ca elevii care învață bine, dar provin din familii cu dificultăți materiale, să înceapă noul an în bune condiții.

Fiecare copil merită să meargă la școală bucuros că are toate rechizitele și manualele care-i sunt necesare, fără să se simtă marginalizat, diferit sau inferior.

Expediția din Gran Paradiso are ca scop consolidarea educației generațiilor următoare!

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

2

Suma:

500 RON

Pagini fundraising

Expediție în Gran Paradiso pentru copiii care încep școala

Muntele și educația au în comun faptul că te conduc spre înălțimi. Muntele la propriu, educația la figurat. Expediția de atingere a vârfului

4,061 RON Target
500 RON Suma
2 Donatii
12.312238364935% Complete