TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

IRINA BORDEANU, JUNIOARE DE TALIE MONDIALĂ ÎN ALERGAREA MONTANĂ @ Rodnei Sky Race ~ 2019

Dată: 20 July 2019

Competiția outdoor de puternic caracter montan organizată în țara rododendronilor și caprelor negre, combină traseele neamenajate şi neprotejate, drumurile publice şi forestiere, potecile marcate şi nemarcate, pantele cu înclinare mare şi zonele accidentate, în așa fel încât să arate adevărata față și valoare a zonei. 

[ Show more ]

1

Galantomi:

1

Donații:

75 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Competiția outdoor de puternic caracter montan organizată în țara rododendronilor și caprelor negre, combină traseele neamenajate şi neprotejate, drumurile publice şi forestiere, potecile marcate şi nemarcate, pantele cu înclinare mare şi zonele accidentate, în așa fel încât să arate adevărata față și valoare a zonei. Vizitarea zonei în alergare sau plimbare este un program atractiv, pentru o revenire după concurs.

Prima ediție Rodnei Sky Race a fost organizată în 2014 (s-a numit atunci Runsilvania Sky Race) s-a bucurat de aprecierea alergătorilor care căutau ceva nou ca și locație și stil. Evenimentul a fost conceput ca un weekend activ pentru familiile care practică sporturi montane. Competiția se desfășoară pe 3 trasee, pregătite pentru alergători tineri sau mai puțin tineri, rapizi sau lenți, avansați sau începători, cu scopul de a oferi un weekend activ pentru toți membrii familiilor care practică sporturi montane. Traseul Puzdrelor se adresează celori tari ca muntele. Are 25 de km lungime, cu diferență de nivel de 2100 m. Urcă la 2180 m și are kilometri buni, în care nu coboară sub 2000. Traseul Cascadei Cailor are 7 km lungime și diferență de nivel de 600 m. Acest traseu a fost gândit încât să fie ușor de parcurs și de către familii cu copii. Traseul Galațului are „doar” 16 km lungime și 1250 m diferență de nivel. Urcă aproape de 2000 m dar este mai puțin dur, având porțiuni comune cu traseul Puzdrelor. Se adresează celor care nu au încă curajul de a alerga printre nori.

Din anul 2019 concursul a introdus o nouă probă, un alt tip de traseu pentru concurenții cărora le place pulsul ridicat și provocările adevărate: Rodnei Vertical, un concurs cu o ascensiune mare pe o distanță relativ scurtă.