TUDOR PĂIȘANU | ÉCOLE POLYTECHNIQUE PARIS

 

3.796339869281% Complete
14,521 RON
Sumă strânsă
382,500 RON
Target
49
Donații

Triplu medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Matematică, Tudor Păișanu este născut în 2003 și a fost admis în cadrul prestigioasei universități École Polytechnique din Paris (Franța). Doar 120 de studenți au reușit admiterea, din cei aprox. 1.200 de aplicanți. Urmarea cursurilor acestei instituții implică un efort financiar considerabil pentru o familie modestă, de la țară. Părinții lui Tudor sunt agricultori, iar veniturile lor nu pot acoperi costurile implicate.

“Matematica reprezintă monoideismul meu, obiectul pasiunii și dedicației absolute. Visul meu este să fac cercetare în matematică și să aduc o contribuție semnificativă acestui domeniu”.

https://tinyurl.com/TUDOR-PAISANU

 

TUDOR PĂIȘANU, BIOGRAFIE

Tudor Păișanu este originar din Comuna Brănești, județul Gorj și s-a născut într-o familie modestă. A avut șansa de a primi o educație excepțională din partea părinților săi, care l-au învățat valoarea cinstei și a muncii. Situația materială a familiei a născut în Tudor ambiția de a ținti cât mai sus în viață și de a-și dori un viitor diferit.

Pasiunea pentru științe i-a fost insuflată de tatăl său, care i-a și remarcat înclinația către învățătură. Dintre toate, matematica l-a atras în mod special, “datorită modului elegant prin care poate exprima succint, prin doar câteva simboluri, idei foarte profunde”.

După absolvirea claselor primare în satul natal, Tudor Păișanu și-a început studiile gimnaziale la Școala Gimnazială Filiași, unde a avut primul contact serios cu matematica și competițiile la această disciplină. În clasa a V-a a fost admis printr-un concurs la cursurile Centrului Județean de Excelență Dolj, unde profesorii de elită ai Craiovei i-au pus bazele pentru tot ce a urmat ulterior. Nu peste mult timp, la doar 13 ani, Tudor și-a făcut debutul ca autor al unei culegeri de matematică, alături de ilustrul profesor Nicolae Ivășchescu, o colaborare care s-a repetat și anul următor (2016-2017).

Dedicarea și perseverența l-au ajutat ca în clasele a V-a și  VI-a să câștige zeci de concursuri interjudețene și naționale, ceea ce a atras în scurt timp atenția Liceului Teoretic Național din Capitală, care i-a oferit o bursă integrală ce urma a se întinde pe perioada studiilor gimnaziale și liceale.

Astfel, viața l-a pus în fața unei decizii foarte grele pentru un copil de 13 ani: să rămână acasă sau să-și lase în urmă familia, prietenii și tot ce-i era cunoscut, pășind singur într-o lume total străină, pentru a-și îndeplini visurile. Mobilizat de idealuri și susținut de părinți, Tudor a acceptat fără ezitare oferta liceului.

Odată ajuns în Bucuresti, a realizat rapid că lupta se dă la cu totul alt nivel. Aici a întâlnit elevii “la crème de la crème” din lumea olimpiadelor, ceea ce impunea o pregătire și mai puternică, dacă voia să-și mențină locul printre cei mai buni. Pregătit de un profesor de excepție, unul dintre cei mai buni din țară, care a văzut în el un potențial uriaș și nu s-a temut să îi predea la un nivel superior vârstei sale, în anii care au urmat și-a dezvoltat profund înțelegerea matematicii, iar rezultatele mari aveau să apară.

Astfel, Tudor a fost triplu medaliat cu aur și medaliat cu bronz la Olimpiada Națională de Matematică, a câștigat o medalie de aur și 2 mențiuni la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada din Yakutsk, Rusia, argint la Mathematical Grammar School Cup din Belgrad, premiul 2 la European Mathematical Cup, a făcut parte din lotul extins al României pentru Olimpiada Internațională de Matematică 2022 și este câștigător a numeroase premii și medalii la competiții naționale de matematică, precum Concursul Național de Matematică “Laurențiu Panaitopol”, Concursul de matematică memorial “Gheorghe Mihoc”, Concursul național de matematică “Constantin Tănăsescu”

De asemenea, a publicat o serie de probleme și articole de excepție în Gazeta Matematică, cea mai cunoscută revistă de matematică din România și una dintre cele mai importante la nivel mondial.

În spatele acestor performanțe se află, însă, sute, poate mii de ore de studiu și mii de probleme lucrate. Acestea impun, din păcate, sacrificarea bucuriilor vieții de copil și de adolescent. Spre exemplu, Tudor și-a petrecut absolut toate vacanțele studiind și dând ajutor părinților în agricultură.

Pe el însă, încăpățânarea de a face performanță și pasiunea pentru matematică, l-au determinat să treacă peste orice neajuns sau efort. Și-a găsit relaxarea în muzica, învățând singur să cânte la chitară, precum și în poezie și filosofie.

„Munca mea n-ar fi însemnat nimic fără ajutorul primit din partea tuturor profesorilor care au contribuit la pregătirea mea și fără sprijinul Liceului Teoretic Național, față de care voi avea o eternă gratitudine.”

Dorind să întoarcă binele primit, a făcut voluntariat pe platforma online TeachU, meditând gratis la matematică zeci de elevi din întreaga țară, pe o perioadă de 2 ani.

Cea mai mare bucurie și onoare a avut-o atunci când a fost admis la universitatea Ècole Polytechnique din Paris, școala la care au studiat unii dintre cei mai mari matematicieni ai tuturor timpurilor.

Se află, din păcate, în imposibilitatea de a-și plăti costurile asociate, care se ridica la 25.500 euro pe an, sumă imposibil de achitat de către familie. 13.500 de euro reprezintă costurile anuale de școlarizare, sumă la care se adaugă 1.000 de euro / lună costuri de trai propriu-zis.

“Nu vreau ca munca mea de până acum să fi fost in zadar, să îmi vad visurile năruite și de aceea vă cer ajutorul! Sper ca, odată terminând studiile, să mă pot întoarce în țară și să aduc plus valoare învățământului românesc. Mulțumesc celor care citesc aceste rânduri și apreciază campania!”.

Fii alături de un geniu al matematicii! Fiecare donație îl va aduce pe Tudor mai aproape de împlinirea visului de a urma cursurile prestigioasei universități École Polytechnique din Paris!

https://tinyurl.com/TUDOR-PAISANU

 

TUDOR PĂIȘANU (rezultate)

Olimpiada Națională de Matematică edițiile 2017, 2018, 2019, 2021, 2022 - Medalie de Bronz, Calificare, Medalie de Aur + Mențiune SSMR, Medalie de aur + Premiul 2 SSMR, Medalie de

Aur + Premiul 2 SSMR + Calificare în Lotul Lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Matematică.

Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, Yakutsk, Rusia, edițiile 2018, 2020, 2021 - Mențiune, Mențiune, Medalie de Aur.

Mathematical Grammar School Cup, Belgrad 2019 - Medalie de Argint - proba matematică.

European Mathematial Cup, Croația, edițiile 2017, 2019 - Premiul II, Premiul II.

International Olympiad Competitions, Moscova, 2017/2018 - Premiul II.

Concursul național de matematică “Laurențiu Panaitopol”, edițiile 2017, 2018, 2019, 2020: Mențiune, Premiul I, Premiul I, Premiul II.

Concursul Gazeta Matematică și Viitori Olimpici.ro, edițiile 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 - Medalie de Bronz, Medalie de Aur, Medalie de Aur, Medalie de Aur, Premiul „Dan Schwartz”

Stelele Matematicii, edițiile 2018, 2019, 2020: Medalie de Bronz, Medalie de Bronz, Medalie de Bronz.

Concursul de matematică memorial “Gheorghe Mihoc”, edițiile 2017, 2018 , 2019: Premiul II (participant la 2 clase mai mari), Premiul II (participant la o clasă mai mare), Premiul I.

Concursul național de matematică “Science On” 2021 - Premiul I proba de clasă, Premiul III proba de baraj.

Concursul național de matematică “Constantin Tănăsescu” 2021 - Premiul I.

 

DONEAZĂ!

card: https://tinyurl.com/TUDOR-PAISANU

cont: RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

Revolut / BT PAY: 0722446352 cu mențiunea: TUDOR PĂIȘANU

 

STRÂNGE FONDURI!

Dacă vrei să ai propria pagină de strângere de fonduri pentru această cauză, este suficient să trimiți un mesaj pe pagina de Facebook / Instagram TOTUL ESTE POSIBIL sau pe adresa de e-mail: da@totulesteposibil.org. Poți crea și pe cont propriu o strângere de fonduri, dăruindu-ți ziua de naștere, aici: https://ziuata.galantom.ro/fundraising_pages/create?id_project=1874

De asemenea, poți asocia un eveniment sportiv sau un alt eveniment personal acestei cauze

 

 SPONSORIZEAZĂ!

Companiile interesate de participarea la campanie, vor primi din partea Asociației TOTUL ESTE POSIBIL un draft de contract de sponsorizare.

Solicită contractul aici: da@totulesteposibil.org.

 

DISTRIBUIE CAUZA!

Te rugăm să dai share campaniei sau să inviți prieteni care să contribuie. Cu cât mai multe persoane află despre această cauză, cu atât avem șansa de a strânge sume mai mari!

 

MEDIATIZEAZĂ CAUZA!

Dacă lucrezi în mass-media, ești jurnalist sau PR-ist, poți să ne sprijini cu distribuirea unui comunicat de presă, realizarea unui articol despre cauză sau poate a unei știri de televiziune (aceste proiecte merită să fie făcute cunoscute cât mai multor persoane).

 

Contribuie și tu pentru a susține un student de geniu!

 

***

 

PERSOANA DE CONTACT

Eliza Nițescu | eliza@totulesteposibil.org

 

DESPRE ASOCIAȚIA TOTUL ESTE POSIBIL

Organizația este o platformă caritabilă pentru cauze din domenii multiple. Educația, sănătatea, sportul, arta, cultura, protecția mediului sau animalelor sunt domeniile în care ne implicăm activ și cu rezultate optime. Întreaga activitate se derulează exclusiv cu ajutorul voluntarilor, asociația neavând niciun angajat.

 

Proiectele organizației pot fi urmărite aici:

Galantom: https://totulesteposibil.galantom.ro/projects/

Facebook: https://www.facebook.com/datotulesteposibil/

WEB: www.totulesteposibil.org


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL sprijină performeri (elevi olimpici, artiști, sportivi profeioniști) în drumul lor de atingere a unor obiective importante.

Triplu medaliat cu aur la Olimpiada Națională de Matematică, Tudor Păișanu a fost admis în cadrul prestigioasei universități École Polytechnique (Paris), urmarea cursurilor implicând un efort financiar considerabil pentru familia sa modestă, de la țară. 

Nu ești neapărat un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria ta campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi. Poti face asta pe Galantom prin intermediul campaniei 30 Day Fundraising Challenge. Provocarea ta va fi să implementezi o ca

 

49 Donații

Florentina Bratiloveanu

550 RON
Succes!
04 Sep 2022
04 Sep 2022
04 Sep 2022
Tudor Paisanu succes! Sa crezi în visul tău!
29 Aug 2022

Anonymous

30 RON
28 Aug 2022
28 Aug 2022
Multa bafta.
27 Aug 2022

Anonymous

100 RON
Pentru Tudor Paisanu. Mult succes!
27 Aug 2022

Elena G.

1,050 RON
Mult success, Tudor!
26 Aug 2022

Marius Mihai Teudean

150 RON
Avem nevoie de tine acolo și apoi, înapoi.
26 Aug 2022
Mult succes! Urmeaza-ti visul!
26 Aug 2022

Bucurei

500 RON
Mult succes!
26 Aug 2022

Anonymous

150 RON
26 Aug 2022

Gabriela

30 RON
Mult succes!
26 Aug 2022

Anonymous

50 RON
25 Aug 2022

Anonymous

75 RON
25 Aug 2022
Felicitari pentru performante si multa bafta in indeplinirea visurilor tale.
25 Aug 2022

Anonymous

100 RON
25 Aug 2022
Sper din tot sufletul să ți se îndeplinească visele!
25 Aug 2022
Felicitari pt drumul ales si mult succes!
25 Aug 2022

Anonymous

30 RON
25 Aug 2022

Alexandra

100 RON
Mult succes, Tudor!
25 Aug 2022
Succes, Tudor!
24 Aug 2022

Malin Moise

150 RON
Felicitări si mult succes in continuare!!!!
24 Aug 2022
Mult succes!
24 Aug 2022
24 Aug 2022

Anonymous

1,515 RON
24 Aug 2022
24 Aug 2022

Ionut

100 RON
Iti doresc mult succes, Tudor Păisanu!
24 Aug 2022
24 Aug 2022