Donez ziua mea de naștere alpinistului Erik Gulacsi

 

Eliza Nițescu TOTUL ESTE POSIBIL

59.222423146474% Complete
655 RON
Sumă strânsă
1,106 RON
Target
4
Donații

Când fiecare zi e un miracol și ești fericit că îl poți trăi, de ce ai sărbători doar ziua în care te-ai născut ca fiind ziua ta? În fiecare zi în care alegi să faci un bine este ziua ta.

M-am născut într-o zi de 11 Iunie și mult timp am sărbătorit această zi ca și cum ar fi fost cea mai specială din an. Acum am o altă perspectiva asupra lucrurilor cu adevarat importante și cel mai de preț lucru pentru mine în ultimii ani a fost bucuria celor pe care am reușit să îi ajut.

Eu am tot ce îmi doresc. Sunt un om fericit, care nu duce lipsă de nimic material.

Cine avea de gând anul acesta să cheltuiască bani pentru mine de 11 Iunie, este rugat să îi doneze campaniei IN MEMORIAM ERIK GULACSI. Asociația TOTUL ESTE POSIBIL îi va direcționa integral către familiei lui Erik, cu scopul îndeplinirii ultimului vis pe care Erik l-a împărtășit celor dragi: acela de a ajunge pe Denali (Alaska), cel mai înalt vârf din America de Nord.

L-am întâlnit pe Erik pe 11 Decebrie 2016, într-un antrenament pe Ciucaș, din seria antrenamentelor destinate plecării pe Aconcagua (iarna lui 2017). 11, adică ziua mea... Cunoscându-l, nu am putut să nu mă gândesc ce cuminte, serios și muncitor este. Nu am putut să nu îmi doresc să învăț de la el. Despre ce să învăț? Despre calm, claritate, hotărâre și simplitate. Erik nu se panica niciodată, nu renunța niciodată și nu se amesteca niciodată în discuții aprinse. Rămânea mereu senin, dedicat misiunii sale, indiferent la zgomotul din jur și înțelegător față de cei preocupați de lucrurile mici: controverse trecătoare, frici fără rost, îndoieli nefondate. Indiferent ce se petrecea în jurul său, Erik își urmărea scopul lui și rămânea în lumea lui. Lumea lui liniștită, în care îndoielile nu aveau loc. Era încrezător și modest. Curajos și smerit. Brav și umil. În același timp. La 12 ani.

Suntem obișnuiți să măsurăm tot. Inclusiv anii. Pentru mine Erik nu are vârstă. Este un prieten fără ani. Pentru că prin cum și ce a ales să trăiască, a depășit granița timpului clasic și a devenit nemuritor. Erik mi-a arătat încă o dată că timpul este o iluzie și că ce este real este ceea ce nu se schimbă niciodată. Iubirea mea pentru Erik nu se va schimba niciodată.

În 2018, și eu și Erik voiam să ajungem în Denali (cel mai înalt vârf din America de Nord). Acest lucru este încă posibil pentru noi, dar nu despre mine vreau să vorbesc acum, pentru că eu voi vedea cum o să mă descurc. Ce îmi doresc este să ajuți ca visul lui Erik să poată merge mai departe, dincolo de logică și planul fizic pe care noi îl percepem și la care ne-am obișnuit să limităm totul. Erik Gulacsi a pierit în avalanșa din Retezat în data de 22 Aprilie, iar în data de 24 Aprilie (2017) trupul lui a fost incinerat. Sunt 3 urne de cenușă, dintre care una va fi dusă pe Denali, de tatăl său, Bela. Pentru asta, avem nevoie să strângem fondurile necesare. Expediția pentru ascensinea pe Denali costă aproximativ 5.000 de euro de persoană. Tu poți ajuta ca urna cu rămășițele pământești ale lui Erik să fie dusă pe Denali, iar de acolo el să poată zbura lin deasupra munților, rămânând astfel la înălțime pentru totdeauna, în locul pe care și l-a ales ca destinație pentru următoarea sa expediție.

La final nu îmi rămâne decât să spun că am trecut demult peste tot ce înseamnă material, volatil, inutil. Cel mai mare cadou pe care putem să ni-l facem este să ne simțim împliniți unii prin ceilalți!

Gestul vostru și mai ales banii pe care aveați de gând să îi cheltuiți, vor fi mult mai folositori pentru ca visul unui aplinist cu performanțe frumoase, care a făcut România cunoscută peste hotare, să își găsească împlinirea acolo unde este acasă pentru orice iubitor al muntelui... pe vârf, cât și dincolo și dincoace de acesta...

Să nu uităm să facem din fiecare zi ziua noastră. Pentru că poate fi ultima… Lecția lui Erik este și despre asta!

Mulțumesc că v-ați gândit să fiți drăguți de ziua mea și îmi doresc să respectați dorința mea, căci vă asigur cu toată sinceritatea că aceasta este singura!

DESPRE CAMPANIA IN MEMORIAM ERIK GULACSI

Erik Gulacsi, cel mai bun aplinist tânăr al României, cu două recorduri europene la activ, a pierit în avalanșa din Retezat, la sfârșitul lunii Aprilie 2017.

În memoria lui, Asociația TOTUL ESTE POSIBIL inițiază o campanie de strângere de fonduri care vor fi direcționate familiei. Pentru Erik, viitoarea expediție importantă urma să aibă loc în 2018, în Alaska. Erik își dorea să ajungă în pe cel mai înalt vârf din America de Nord, Denali (6.194 m). Familia sa dorește ca el să rămână în locul pe care l-a iubit cel mai mult, muntele. Tatăl lui Erik, Bela Gulacsi, și-a propus ca anul viitor să meargă în expediția din Alaska pentru a duce acolo o urnă cu cenușă, oferindu-i lui Erik posibilitatea de a rămâne la înălțime pentru totdeauna. Așadar, fondurile colectate cu ajutorul acestei campanii, vor fi folosite de familia lui Erik Gulacsi pentru expediția pe Denali din 2018, în care va pleca tatăl lui Erik, Bela Gulacsi (costurile expediției sunt evaluate la aproximativ 5.000 de euro).

Pentru noi, Erik a atins deja propriul Everest, așa încât suma pe care ne dorim să o strângem este de 8.848 lei.

DESPRE ERIK GULACSI

Erik Gulacsi (12 ani), născut pe 1 Iunie 2004.

Pasiunea lui Erik pentru munte a început la vâsta de 8 ani, cu scurte drumeţii pe Tâmpa, după care au urmat alți munţi din jurul Braşovului:  Masivul Postăvarul, Masivul Piatra Mare şi Munţii Ciucaş.

Erik a reuşit să ajungă în August 2016 pe vârful Elbrus la 5.642 de metri altitudine, devenind cel mai tânăr băiat din Europa care a reuşit acest lucru. În Ianuarie 2017 a stabilit un nou record european de vârstă când a atins vârful Aconcagua, 6962 metri, la doar 12 ani. De asemenea, printre performanţele realizate în România de către Erik, se numără ecaladarea tuturor celor cei 14 giganţi ai României (vârfuri de peste 2.500 m altitudine, vârfuri escaladate în mai putin de un an), dintre care unii au fost escaladaţi în condiţii de iarnă, plus multe alte trasee din Munţii Bucegi sau văi de abrupt (Valea Albă, de care era îndrăgostit).

În luna Mai 2017, la propunerea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 „Diaconu Coresi “ Braşov (al cărei elev a fost), Erik Gulacsi primește titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Brașov.

La fel ca prietena și colega lui, Dor Geta Popescu, Erik Gulacsi îşi dorea mult să parcurgă două circuite extrem de dificile: Seven Summits (escaladarea celor îna înalte vârfuri de pe fiecare continent) şi Seven Volcanoes (escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent).

DESPRE ASOCIAȚIA TOTUL ESTE POSIBIL

Este un ONG care oferă sprijin persoanelor cu pontențial și ținte clare pentru a-și îndeplini obiectivele. În plus, oferă instruire sponsorilor și donatorilor Asociației și îți fundamentează inițiativele pe principiul conlucrării - poți fi ajutat doar dacă oferi, la rândul tău, ajutor.

Ai un vis și simți că nu îl poți transforma singur în realitate? Asociația TOTUL ESTE POSIBILE te poate ajuta ca totul să fie posibil și în cazul tău!

CUM POȚI CONTRIBUI LA PROIECTELE ASOCIAȚIEI TOTUL ESTE POSIBIL

Cu donații directe la evenimentele noastre sau în conturile Asociației:

RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont lei)

RO83BTRLEURCRT0386479601 (cont euro)

RO87BTRLUSDCRT0386479601 (cont usd)

Prin direcționarea celor 2% din impozitul pe venit (prin completarea formularului 200 sau 230).

Prin direcționarea a până la 20% din impozitul pe profit (pentru persoanele juridice).

Asociația își dorește să creeze o comunitate globală în membri să se sprjine și să evolueze reciproc, în care să își realizeze obiectivele și în care visurile să devină realitate mult mai rapid.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL sprijină performeri (elevi olimpici, artiști, sportivi profeioniști) în drumul lor de atingere a unor obiective importante.

Erik Gulacsi, cel mai bun aplinist tânăr al României, cu două recorduri europene la activ, a pierit în avalanșa din Retezat, la sfârșitul lunii Aprilie 2017. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

4 Donații

Irina Ursachi

50 RON
La multi ani sanatosi, frumosi si fericiti! ! !
11 Jun 2017
Draga Eliza, la multi ani, omului minunat care esti!
11 Jun 2017
La Multi Ani, Eliza, iti doresc din toata inima multe realizari, reusite, zimbete, momente calde cu prietenii, virfuri de atins, vise si misiuni de indeplinit! Sa fii fericita!
11 Jun 2017
La multi ani fericiti suflet frumos1 Sa zambesti in fiecare zi si sa traiesti multi ani fericiti ca sa ii bucuri pe ceilalti! Te pup
11 Jun 2017