SPARTATHLON, O CURSĂ EPICĂ, PE CARE I-O DEDIC LUI NICOLAE ALEXANDRU SOARE

 

Mara Guler TOTUL ESTE POSIBIL

45.121951219512% Complete
1,110 RON
Donations raised
2,460 RON
Target
8
Donations
I want to donate!

SPARTATHLON, O CURSĂ EPICĂ, PE CARE I-O DEDIC LUI NICOLAE ALEXANDRU SOARE

 

Mă numesc Mara Guler, sunt medic primar de medicină de familie, am 42 de ani, sunt născută în Timișoara și sunt mama unei fetițe de 12 ani, Iulia.

De mică am fost o fetița slăbuță, plăpândă, emotivă, dar plină de energie. Țin minte că în copilărie mă jucam de-a v-ați ascunselea cu copiii și alergam “pe betoanele” din fața blocului până seara târziu când părinții ne chemau în casă.  

Meseria de medic este o meserie pe care eu o iubesc enorm și o practic cu pasiune. Îmi iubesc enorm pacienții, îi “mângâi” și îi “dojenesc” cu delicatețe și mă străduiesc mereu să îi ajut și să mă comport onorabil cu ei.

Dacă vă întrebați cum am început sa alerg, răspunsul este mai simplu decât v-ați aștepta: mi-a venit să o iau la fuga și... nu m-am mai oprit! Am început sa alerg puțin câte puțin: 1 km, 2 km... Când am facut primii 5 km (țin minte și acum timpul: 20 de minute și 15 secunde), am fost atât de “epuizată”, încât am stat cu gheață pe picioare timp de 3 zile.

Îmi place enorm să alerg, mă relaxează și mă deconectează de la stresul de zi de zi, îmi dă energie și îmi prioritizează responsabilitățile. Distanțele lungi mă motivează enorm, nu doar pentru ca îmi testează limitele, ci mai ales pentru satisfacția pe care o ai la finishul unei astfel de “aventuri” , când vezi că drumul pe care l-ai început are un final.

Mulți aleargă pentru titluri, pentru cifre, pentru timp, iar eu consider că sunt dintre puținii atleți care aleargă liber în competiții, fără ceas sau pace la km, dar care pune mare preț pe antrenamente și sfaturi avizate.

În luna Septembrie 2019 voi alerga celebra cursă Spartathlon, o cursă de ultramaraton de 246 km, desfășurată anual în Grecia, încă din 1983. Cu un traseu între Atena și Sparta, cursa are la bază o legendă istorică ce menționează personalitatea lui Fidipide, care a alergat între aceste două puncte înaintea Bătăliei de la Marathon (490 îen).

Cursa este organizată de obicei în luna Septembrie, iar alergătorii au la dispoziție 36 de ore pentru a alerga întreaga distanță, care în mare reprezintă 6 maratoane consecutive. Alergătorii se confruntă cu o căldură ucigătoare pe timpul zilei, cu frig noaptea și teren montan (+1.200m diferență de nivel). Sunt 75 de puncte de control cu timpi limită strânși și fiecare neîncadrare în timp aduce după sine descalificarea din cursă. Cei care ajung la finish nu câștigă niciun premiu material, ci doar mulțumirea de a fi încheiat o cursă istorică.

Fiecare dintre noi avem mai degrabă un “drum” sau “drumuri” în viața și nu “curse”. Tocmai din acest motiv am dorit să asociez acest “drum” al meu la SPARTATHLON cu o campanie, pentru că atunci când îmi va fi mai greu și mai anevoios, o să mă gândesc pentru ce sunt acolo, o să mă gândesc că fiecare km terminat este o șansa în plus pe care o pot da unui dintre cei mai buni atleți români, Nicolae Alexandru Soare.

Vă invit să fiți alături de mine în această provocare. Am ales să susțin Asociația TOTUL ESTE POSIBIL pentru că este foarte implicată în suportul oferit sportivilor. Mi-am propus să strâng 10 lei pentru fiecare kilometru alergat de mine la SPARTATHLON (suma finală propusă fiind de 2.460 de lei).

Așadar, dacă doriți să îl susțineți pe Nicolae Alexandru Soare (unul dintre cei mai buni alergători de plat ai României) și pe mine să alerg cât mai mulți kilometri, puteți dona și să mă premiați indirect, cu gândul frumos că ați făcut ceva bun pentru un alergător căruia îi oferim o șansă în plus de a ne reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la TOKYO.

 

CUM DONEZI?

Prin platforma Galantom, pe această pagină, apăsând butonul verde "VREAU SĂ FAC O DONAȚIE"

Direct în contul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL:

RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

cu mențiunea MARA GULER (PENTRU SOARE)

 

Mesajul meu este și mantra mea Omnia me mecum porto (tot ce am port cu mine).

Haideți să încercăm să fim în fiecare zi mai buni, să avem încredere în noi și în lucrurile bine făcute!

 

Cu încredere și credință, împreună vom reuși!

 

PALMARES SPORTIV MARA GULER

Premiul Ultramaratonista anului 2017 pe asfalt

Locul 1 S24h, (2019), deținătoarea recordului României la alergare 24 de ore (215 km)

Campionatul European, Mai 2018 (212 km, clasare pe locul 15 și deținătoare record național)

Campionatul mondial Croația 100km - finisher 9:30

Locul 1 (categorie feminin), Icarus Florida UltraFest (SUA), cu 653.39 km parcurși în 6 zile (locul 2 la open)

Multiple maratoane și ștafete de ultra cu locul 1 și 2

 

DETALII CAMPANIE

NICOLAE ALEXANDRU SOARE LA JOCURILE OLIMPICE TOKYO 2020

Jocurile Olimpice de vară din 2020, cunoscute oficial sub numele de a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, sunt ediția cu numărul treizeci și doi a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv care are loc o dată la patru ani. Jocurile Olimpice de vară din 2020 sunt cunoscute, în general, sub numele de Tokyo 2020, deoarece evenimentul se va desfășura în Tokyo, Japonia.

Tokyo a fost desemnat oraș gazdă în cadrul celei de-a 125-a Sesiuni a CIO, desfășurată la Buenos Aires, Argentina pe 7 septembrie 2013. Celelalte orașe finaliste au fost Istanbul (Turcia) și Madrid (Spania). Tokyo a mai organizat și ediția din 1964 a Jocurilor de vară și astfel va deveni al cincilea oraș (și primul din Asia) care organizează de mai multe ori JO.

Jocurile sunt programate să aibă loc în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Nicolae Alexandru Soare, campionul României la 10 & 21k, deținătorul a peste 60 de titluri naționale până în acest moment, de 7 ori participant la alte competiții în Japonia, medaliat europene & universiada mondială, participant la Jocurile Olimpice de la Rio, se pregătește să reprezinte România la cea mai importantă competiție sportivă la nivel mondial.

 

COSTURILE LUNARE AFERENTE:

1.000 lei / lună – recuperare, refacere, echipament

2.000 lei / lună - vitaminizare

 

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL îl sprijină în drumul său spre TOKYO 2020.

Implică-te și fii alături de sportivul nostru în pregătirea sa pentru cel mai important concurs sportiv!

 

REZULTATE SPORTIVE NICOLAE ALEXANDRU SOARE

cel mai bun alergător român pe plat (în ultimii 35-40 de ani)

+60 titluri de campion național (2010-prezent)

recordul național de semimaraton (categorie tineret)

participare la Jocurile Olimpice de la Rio (2016)

medaliat la Jocurile Mondiale Universitare (2 medalii de argint), campion balcanic, vice-campion european

zeci de participări la competiții internaționale

 

RECORDURI PERSONALE NICOLAE ALEXANDRU SOARE

5000m - 14.00.25

10.000m - 28.25.35

semimaraton - 1.03.47

maraton - 2.18.53


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL sprijină performeri (elevi olimpici, artiști, sportivi profeioniști) în drumul lor de atingere a unor obiective importante.

Nicolae Alexandru Soare, deținătorul a peste 60 de titluri naționale până în acest moment, de 7 ori participant la alte competiții în Japonia, medaliat europene & universiadă, se pregătește să reprezinte România la cea mai importantă competiție sportivă la nivel mondial: Jocurile Olimpice.

Spartathlon este o cursă de ultramaraton de 246 km, desfășurată anual în Grecia, încă din 1983. Cu un traseu între Atena și Sparta, cursa are la bază o legendă istorică ce menționează personalitatea lui Fidipide, care a alergat între aceste două puncte înaintea Bătăliei de la Marathon (490 îen). Ideea creării cursei aparține lui John Foden, comandant britanic RAF Wing. Fiind

 

8 Donations

Anonymous

200 RON
Soare pt Soare
27 Sep 2019
Succes Mara si Alexandru! Sa aveti parte de alergari minunate! 16 September 2019
16 Sep 2019
Succes Mara si Alexandru! Sa aveti parte de alergari minunate!
24 Aug 2019
Mereu alaturi de tine... traieste-ti visul!
19 Aug 2019

Gaby

150 RON
Ești un om minunat!!
17 Aug 2019

Georgeta Manolache

30 RON
Felicitari Mara! Mult succes voua, sportivi minunati!
16 Aug 2019
Love you si mult succes!
22 Jun 2019