TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

URGENȚE UMANITARE | ANDREEA DUMITRESCU

Status: Inchis

Andreea Dumitrescu este un copil născut prematur, pe 1 iulie 2020. A trecut printr-o operație extrem de dificilă imediat după naștere, iar în prezent este diagnosticată cu multiple afecțiuni severe. Andreea nu se ridică în picioare, nu merge, nu se rostogolește și are nevoie de kinetoterapie, terapie pe care până în prezent familia nu și-a permis-o deloc.

[ Show more ]
1.6805555555556% Complete

605 RON

Sumă:

5

Galantomi:

7

Donații:

36,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Andreea Dumitrescu este o fetiță de numai 1 anișor, care are mari probleme de sănătate încă de la naștere, fiind un copil născut prematur. S-a născut cu insuficiență respiratorie, hipoxie la naștere, fiind resuscitată imediat după naștere. Șansele de supraviețuire fiind minime, Andreea, născută pe 1 iulie 2020, a trecut printr-o operație extrem de dificilă imediat după naștere, având o malformație digestivă esofagiană și duodenală.

Andreea are încă mari probleme de sănătate asociate nașterii premature: atrezie de esofag tip 3 cu fistulă esotraheală, defect la inimă, stridor congenital, hemangiom abdominal și hernie ombilicală, insuficiență respiratorie, reflux gastro-esofagian cu medicație aferentă, retard de creștere, handicap sever, malnutriție protein-calorică, intoleranță ereditară la lactoză și fructoză. La vârsta ei, fetița cântărește doar 7 kg și 300 grame.

Ca în toate familiile care au copilași cu probleme de sănătate, știm cu toții că mai apare o mare problemă: cea financiară. Părinții cumpără medicamente scumpe din Germania (Gaviscon infant, Omeran biodispersabil), la care se adaugă și alte medicamente destul de scumpe și, în plus, îi asigură Andreei hrană fără fructoza și lactoză, hrană care este, de asemenea, foarte costisitoare. La toate acestea se adaugă laptele special și cel praf, care este deosebit de scump. La câteva luni este necesar să facă analize și investigații la București. Andreea nu se ridică în picioare, nu merge, nu se rostogolește și are nevoie de kinetoterapie, terapie pe care până în prezent familia nu și-a permis-o deloc.

Andreea este, de asemenea, suspectă de o boală congenitală/ereditară rară, care îi determină restricția de creștere și retardul psiho-motor incipient. Cu mari eforturi familia a făcut analize genetice, care au ieșit bune la momentul prezent, însă vor fi îndrumați să mai efectueze unele pentru un diagnostic exact.

Familia are nevoie de sprijin financiar pentru a-i putea asigura medicamentele necesare, ca să nu ajungă la stenozare esofagiană. Laptele special, analizele și investigațiile costisitoare, toate sunt necesare pentru o bună creștere și dezvoltare și pentru a evita unele riscuri medicale, precum scăderea ei în greutate.