TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

ALL STARS | PATRICK COZMA (CAIAC SLALOM)

Status: Fundraising

La 17 ani, Patrick Kozma țintește titlul de campion mondial în proba de caiac slalom.

[ Show more ]
42.5% Complete

4,250 RON

Sumă:

1

Galantomi:

34

Donații:

10,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

PATRICK KOZMA | ALL STARS TEAM (caiac slalom)

“Mă motivează dragostea mea pentru apă! Pentru mine apa este a doua mea casă, pentru că acolo stau în majoritatea timpului unei zile. Mai am timp doar să mănânc și să dorm. Antrenamentele mele înseamnă 4 ore pe zi petrecute în apă, pentru că fac zi de zi 2 antrenamente”. Patrick Kozma este născut la Satu-Mare (2005) și recent a adus României o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de Rafting (grupa de vârstă: U23). Echipa de 4 sportivi din care a făcut parte și Patrick a adus țării noastre unica medalie pentru această disciplină obținută în ultimii 12 ani. Patrick Kozma practică sportul cu padela din 2018, când a ieșit pe Someș la o tură cu tatăl său. De atunci, cel care a devenit mai apoi antrenorul său, Ionuț Stancovici (Club Caiac SMile), i-a alimentat zi de zi pasiunea pentru acest sport, construind zilnic o carieră care este deja foarte promițătoare.

Sportul principal al lui Patrick este caiac slalom, un sport fără tradiție în România. Este prima generație care participă la campionate europene și mondiale. Clubul și Federația Română de Caiac-Canoe plătesc deplasarea, cazarea, masa și taxele de concurs. Dar este nevoie ca fiecare sportiv să aibă resurse pentru antrenamente, vitamine și un echipament adecvat. În cazul acestei discipline vorbim de costume, padele, cască, veste de salvare, barcă și alte accesorii, dintre care multe sunt consumabile. De aceea, suntem alături de Patrick Kozma în visul lui de a deveni Campion Mondial la Caiac Slalom și vă invităm să aduceți aportul vostru la cariera unui tânăr remarcabil, pentru care disciplina este arma deloc secretă în obținerea rezultatelor de top.

Antrenamentele structurate și echilibrate, contextul creat pentru pregătirea în echipă (tabere dedicate de vară, cu durată de 3 luni și participare zilnică), dar și listele de competiții și obiective, îl țin pe Patrick motivat să se pregătească fără pauză. “Ne antrenăm continuu și iubesc apa, în special apa de munte, care este plină de dificultăți. O iubesc, pentru că mă pune într-un disconfort continuu, pe care trebuie să îl întrec. Apa îmi pune în față niște greutăți pe care vrau să le trec cât mai bine. Din contextele grele avem ce să învățăm și acestea te formează pentru viață!”, spune Patrick, un tânăr care pare să absoarbă învățarea de orice fel, ca un burete. Legat de învățare și lecții, mentorii săi în materie de sport sunt Peter Kauzer (sportiv caiac slalom, cu 4 prezențe la Jocurile Olimpice de Vară), Ionuț Stancovici (antrenorul său) și tatăl său, Adi Kozma (alergător amator). Patrick a practicat sport din clasele primare, îndreptându-și atenția către scrimă și karate, acest din urmă sport fiind lăsat în spate, la chemarea irezistibilă a apei.

Zilele de concurs sunt momente de maximă concentrare pentru Patrick, el declarând sincer și amuzat că din cauza emoțiilor nu se poate spăla pe dinți în diminețile zilelor de competiție.

Cu o determinare de foc, disciplină de fier și un spirit liber precum aerul, Patrick va învinge cât mai multe bătălii cu apa, lucrul pe care îl va putea realiza doar prin susținerea și contribuția celor care iubesc sportul și atleții și înțeleg că victoriile semnificative se realizează doar cu sprijin la fel de semnificativ.

 

PREZENȚĂ ÎN COMPETIȚII INTERNAȚIONALE

Competiții locale: Wildalpen, Strakonice, Dolny Kubin

Campionatul European de caiac slalom juniori și U23 2020 Cracovia

Campionatul Mondial de caiac slalom juniori și U23 Ljubljana 2021

Campionatul European de caiac slalom juniori și U23 Solkan 2021

Campionatul Mondial de caiac slalom seniori Bratislava 2021

Campionatul Mondial de rafting Banja Luka 2022

 

COMPETIȚII 2022

Campionatul Mondial de caiac slalom, Ivrea (Italia, 5-10 iulie)

Campionatul Mondial de caiac slalom, Augsburg (Germania, 26-31 iulie)

Campionatul European de caiac slalom (Cehia, 11-14 august)

 

OBIECTIV DE CARIERĂ

 

Campion Mondial la Caiac Slalom