TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

SCRIU FRUMOS (2023-2024)

Status: Fundraising

Pe 23 Ianuarie aniversăm Ziua Internațională a Scrisului de Mână, un prilej pentru a ajuta copiii nevoiași să scrie mai caligrafic.

[ Show more ]
0.53333333333333% Complete

160 RON

Sumă:

6

Galantomi:

4

Donații:

30,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Scrisul este un proces cognitiv complex ce antrenează ambele emisfere ale creierului, în regiunile implicate în gândire, limbaj și memoria de lucru.

Beneficiile scrierii de mână includ înțelegerea textului și formularea concluziilor, memorarea mai eficientă a informațiilor, dezvoltarea gândirii critice și conceptuale, îmbunătățirea creativității și capacității de rezolvare mai eficientă a problemelor. 

Cercetările din cadrul Association for Psychological Science arată că notițele preluate cu pixul pe hârtie, mai puțin pe laptop, asigură o mai bună calitate de învățare, iar scrisul este o strategie eficientă de a reține și internaliza ideile.

Scrisul cu pixul pe hârtie ajută la o mai bună reținere a informației scrise, deoarece actul fizic de a scrie literele duce la transmiterea unor semanle de la mână la creier ce susțin constuirea memoriei motorii. Un studiu publicat în Psychological Science (2014) sugerează că notițele luate electronic sunt mai ineficiente și mai dificil de reținut decât cele luate pe foaie prin scris de mână. Se pare că această activitate este tip multitasking, afectând înțelegerea conceptuală a informației scrise. Laptopul este benefic pentru a transcrie mai ușor informații, dar nu și pentru îmbunătățirea procesării informației și înțelegerea, reținerea lor. Cu cât scriem mai lent, cu atât se accelerează procesul de reținere și învățare a informațiilor scrise.

Pe 23 Ianuarie aniversăm Ziua Internațională a Scrisului de Mână, un prilej pentru a ajuta copiii nevoiași să scrie mai caligrafic. Acest eveniment va da startul campaniei SCRIU FRUMOS, prin care vom ajuta permanent copiii vulnerabili de ciclul primar și gimnaziu să scrie mai caligrafic.

Donațiile prin care vom ajuta în acest scop:

▶️ suport de hârtie (caiete, agende, jurnale)

▶️ instrumente de scris (stilouri, pixuri, rollere, creioane, seturi de caligrafie, cerneală) 

Prin acest proiect facilităm elevilor defavorizați accesul la rechizite adecvate pentru a-și îmbunătăți abilitățile caligrafice.

 

CUM POȚI SĂ CONTRIBUI TU?

 

DONEAZĂ!

card: https://tinyurl.com/SCRIU-FRUMOS

cont: RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

Revolut / BT PAY: 0722446352 cu mențiunea: SCRIU FRUMOS

 

STRÂNGE FONDURI!

Dacă vrei să ai propria pagină de strângere de fonduri pentru această cauză, este suficient să trimiți un mesaj pe pagina de Facebook / Instagram TOTUL ESTE POSIBIL sau pe adresa de e-mail: da@totulesteposibil.org.

Poți crea și pe cont propriu o strângere de fonduri, dăruindu-ți ziua de naștere / nume, aici: https://ziuata.galantom.ro/fundraising_pages/create?id_project=2042

De asemenea, poți asocia un eveniment sportiv sau un alt eveniment personal acestei cauze.

 

SPONSORIZEAZĂ!

Companiile interesate de participarea la campanie, vor primi din partea Asociației TOTUL ESTE POSIBIL un draft de contract de sponsorizare. Solicită contractul aici: da@totulesteposibil.org.

 

DISTRIBUIE CAUZA!

Te rugăm să dai share campaniei sau să inviți prieteni care să contribuie. Cu cât mai multe persoane află despre această cauză, cu atât avem șansa de a strânge sume mai mari!

 

MEDIATIZEAZĂ CAUZA!

Dacă lucrezi în mass-media, ești jurnalist sau PR-ist, poți să ne sprijini cu distribuirea unui comunicat de presă, realizarea unui articol despre cauză sau poate a unei știri de televiziune (aceste proiecte merită să fie făcute cunoscute cât mai multor persoane).

 

***

 

PERSOANA DE CONTACT:

Eliza Nițescu | eliza@totulesteposibil.org

 

DESPRE ASOCIAȚIA TOTUL ESTE POSIBIL

 

Organizația este o platformă caritabilă pentru cauze din domenii multiple. Educația, sănătatea, sportul, arta, cultura, protecția mediului sau animalelor sunt domeniile în care ne implicăm activ și cu rezultate optime. Întreaga activitate se derulează exclusiv cu ajutorul voluntarilor, asociația neavând niciun angajat.

 

Proiectele organizației pot fi urmărite aici:

Galantom: https://totulesteposibil.galantom.ro/projects/

Facebook: https://www.facebook.com/datotulesteposibil/

WEB: www.totulesteposibil.org