TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

LUMEA COPIILOR (2024) @ Ohrid Ultra-Trail ~ 2024

Dată: 26 May 2024

5 curse, 5 provocări spectaculoase: OHRID ULTRA-TRAIL (107k), GALICIA ULTRA-TRAIL (65k), SAMOTSKA TRAIL (40k), LETNICA TRAIL (22k), LEKO TRAIL JUNIORS (10k)

[ Show more ]

1

Galantomi:

2

Donații:

250 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Cufundat într-o istorie continuă încă din cele mai vechi timpuri, orașul și lacul Ohrid, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO vă invită la o aventură de neuitat de alergare pe traseu în Parcul Național Galicica. Ohrid Ultra-Trail este organizat în Macedonia de Nord, la granița cu Albania și Grecia.

Fenomen natural la superlativ, Lacul Ohrid este o zonă naturală și culturală inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1979. Acesta oferă un refugiu pentru numeroase specii endemice de faună și floră de apă dulce datând din perioada terțiară.

La 300 m adâncime, 34 km lungime și trei milioane de ani, Lacul Ohrid este printre cele mai vechi și mai adânci lacuri din Europa. În jurul țărmurilor sale, așezări străvechi, sate de munte și mănăstiri glorioase șoptesc povești care dăinuie de mai bine de 1000 de ani.

Pe de altă parte, se află al doilea lac ca mărime din Macedonia, Lacul Prespa, care este cunoscut pentru biodiversitatea sa naturală. Există aproximativ 200 de specii de păsări, dintre care 104 sunt păsări de apă.

Din acest număr, 62 de specii sunt enumerate pe Lista speciilor protejate conform Convenției de la Berna, în timp ce trei dintre ele se află pe Lista roșie europeană a speciilor pe cale globală de dispariție. În mijloc, „inima” regiunii Ohrid și Prespa este încununată cu Muntele Galicica, care desparte cele două mari lacuri.

Parcul Național găzduiește râsul balcanic autohton și numeroase alte flore și faune endemice. Aici traseele sălbatice și mai puțin parcurse vă conduc spre cele mai magnifice priveliști din regiune.