TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

URGENȚE UMANITARE | DAVID LUCA DOROJAN

Status: Fundraising

David Luca Dorojan s-a născut un copil aparent perfect sănătos (decembrie 2015). Cognitiv este la vârsta lui, dar motor mai are de lucru. Dacă urmează terapiile recomandate de către doctori, terapeuții au asigurat familia că șansele ca el să meargă sunt de 100%.

[ Show more ]

7,028 RON

Sumă:

16

Galantomi:

71

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

David Luca Dorojan s-a născut un copil aparent perfect sănătos, la 42 de săptămâni, într-o zi de vineri, în decembrie 2015, cu 4.040 kg. Totul a decurs normal la acel moment,  însă când avea 13 zile de viață, familia a aflat că David suferă hipotiroidism (lipsește partea dreapta a tiroidei). De atunci ia tiroxină (hormon pentru tiroidă) zilnic și îi va trebui toată viața, fiind vitală pentru el.

 

La 10 luni a făcut pneumonie de aspirație, urmând să i se pună furtun nasogastric până la vârsta de 1 an și 6 luni. Tot atunci a fost diagnosticat și cu microdeleție cromozom 14, aceasta cauzându-i hipotonie severă și încetinindu-i dezvoltarea.

 

Din 2017, David face terapie la Centrul Robănescu (București) și din 2019 la Centrul Maria Beatrice (Alba Iulia), făcând progrese uriase. Inițial nu putea să își țină nici capul, iar acum face pași cu un cadru. Încă nu are echilibru, cade, dar este foarte ambițios și își dorește foarte mult să meargă și să fie ca fratele lui mai mare și restul copiilor.

 

Cognitiv este la vârsta lui, dar motor mai are de lucru. Dacă urmează terapiile recomandate de către doctori, terapeuții au asigurat familia că șansele să meargă sunt de 100%, iar asta le dă părinților puterea să lupte pentru el și să spere că într-o zi toată munca lui și a lor, cu sprijinul celor care se vor implica, vor da roade și David Luca va putea merge ca ceilalți copiii de vârsta lui.

 

Marile provocări rămân însă costurile repetate pentru terapii și echipament medical.

Costurile terapiilor sunt de 12.000 lei pe lună (variabil +/-), în funcție de prestatorul procedurilor/numărul de ore terapie) și cuprind următoarele terapii:

- kinetoterapie

- hidroterapie

- mecanoterapie

- balance-suit

- vojta

- hipoterapie

- logopedie

- masaj

- psiho-terapie ocupațională

 

Pe lângă terapiile pe care le urmează, David are nevoie de un dispozitiv medical, o placă cu vibrații Galileo®S35 (pret achizitie 5.397 euro), un echipament extrem de necesar, care îl va ajuta la: stimularea propriocepției, îmbunătațirea echilibrului și coordonării, creșterea forței musculare, creșterea mobilității articulare și reglarea tonusului muscular.

Galileo® S35, la care David a lucrat cu mult entuziasm și dăruire, este un dispozitiv medical care oferă multe șanse pentru recuperarea lui David.

 

David Luca reprezintă un caz umanitar urgent.

Susține și tu campania cu o donație pe platforma Galantom pe această pagină, apăsând butonul verde "VREAU SĂ FAC O DONAȚIE"

direct în contul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL: RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

sau prin contul de Revolut: 0722446352

cu mențiunea DAVID LUCA DOROJAN

 

Împreună suntem mai buni!