URGENȚE UMANITARE | DAVID LUCA DOROJAN

Status: Fundraising

David Luca Dorojan s-a născut un copil aparent perfect sănătos (decembrie 2015). Cognitiv este la vârsta lui, dar motor este la vârsta de 1 an. Dacă urmează terapiile recomandate de către doctori, terapeuții au asigurat familia că șansele ca el să meargă sunt de 100%.

Suma:

6,303 RON

Galantomi:

11

Donatii:

59

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

URGENȚE UMANITARE | DAVID LUCA DOROJAN

David Luca Dorojan s-a născut un copil aparent perfect sănătos, la 42 de săptămâni, într-o zi de vineri, în decembrie 2015, cu 4.040 kg. Totul a decurs normal. Când avea 13 zile de viață, familia a aflat că David suferă hipotiroidism (lipsește partea dreapta a tiroidei). De atunci ia tiroxina (hormon pentru tiroida) zilnic și îi va trebui toata viața, fiind vital pentru el.

La 10 luni a făcut pneumonie de aspirație, urmând să i se pună furtun nasogastric până la vârsta de 1 an și 6 luni. Tot atunci a fost diagnosticat și cu microdeleție cromozom 14, aceasta cauzându-i hipotonie severă și încetinindu-i dezvoltarea.

Din 2017, David face terapie la Centrul Robănescu (București) și din 2019 la Centrul Maria Beatrice (Alba Iulia), făcând progrese uriase. Inițial nu putea să își țină nici capul, iar acum face pași cu un cadru. Încă nu are echilibru, cade, dar este foarte ambițios și își dorește foarte mult să meargă și să fie ca fratele lui mai mare.

Cognitiv este la vârsta lui, dar motor este la vârsta de 1 an. Dacă urmează terapiile recomandate de către doctori, terapeuții au asigurat familia că șansele să meargă sunt de 100%, iar asta le dă părinților puterea să lupte pentru el și să spere că într-o zi toată munca lui și a lor, cu sprijinul celor care se vor implica, vor da roade și David Luca va putea merge ca ceilalți copiii de vârsta lui.

Ca să poată urma terapiile, David are nevoie de 54.000 lei (noiembrie 2020 - septembrie 2021).

Două hopuri au fost trecute, David mănâncă acum nepasat, iar de vorbit, a început să facă propoziții din ce în ce mai lungi și cu sens.

RMN-ul și EEG-ul sunt normale, doctorii i-au dat șanse 100% că o să meargă singur și asta dă putere familiei să continue tratamentele.

David Luca reprezintă pentru noi un caz umanitar urgent. Vă rugăm să vă implicați atât cât vă este în puteri!

Susține și tu campania cu o donație pe platforma Galantom pe această pagină, apăsând butonul verde "VREAU SĂ FAC O DONAȚIE"

direct în contul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL: RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

sau prin contul de Revolut: 0722446352

cu mențiunea DAVID LUCA DOROJAN

 

Împreună suntem mai buni!