TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

CANTINA SOCIALĂ SF. NICOLAE (TULCEA)

Status: Fundraising

Cantina socială Sf. Nicolae aparține de Parohia Sf. Nicolae (Tulcea).

Aici iau zilnic două mese 18 copii și 5 familii de vârstnici.

Cantina are nevoie de ajutor constant în primul rând cu alimente, dar și cu haine, produse de igienă personală și rechizite pentru copii.

 

 

 

 

 

[ Show more ]

0 RON

Sumă:

2

Galantomi:

0

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Cantina socială Sf. Nicolae aparține de Parohia Sf. Nicolae (Tulcea).

Aici iau zilnic două mese 20 copii și 5 familii de vârstnici.

Cantina are nevoie de ajutor constant în primul rând cu alimente, dar și cu haine, produse de igienă personală și rechizite pentru copii.

BUGET ZILNIC ALIMENTE: 200 LEI

Cantina funcționează fără întrerupere de la 1 iunie 2010, având toate avizele de funcţionare, în conformitate cu prevederile Legii nr.208/1997 privind cantinele sociale.

Prin Cantina socială Sf. Nicolae se realizează asistenţă socială, constând în prestarea de servicii gratuite, respectiv acordarea a două mese principale pe zi, pentru persoane și copii aflați în situații economico-sociale deosebite.

 

Acest serviciu are rol de suport material în vederea reintegrării sociale şi combaterii excluziunii sociale. Copiii ale căror familii se confruntă cu sărăcia au tendinţa de automarginalizare, motiv pentru care implicarea tuturor actorilor din domeniu, în soluţionarea problemelor cu care se confruntă copiii este o prioritate. Prin cantina socială se derulează următoarele activităţi:

Aprovizionarea cantinei cu produse alimentare; Recepţionarea produselor alimentare; Pregătirea şi servirea a două mese principale pe zi-prânz şi cină.

 

În prezent servesc masa un număr de 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani, cu domiciliul pe raza municipiului Tulcea, înscrişi într-o formă de învăţământ și alte cinci familii de pensionari, care nu au posibilități materiale. Copiii provin din familii defavorizate, fie monoparentale, cu probleme medicale sau cu mai mulți membri. Aceștia sunt înscriși în evidențele Direcției de Asistență și Protecție Socială Tulcea.

 

Cantina își desfășoară activitatea din fondurile parohiei, cu ajutorul oamenilor de bine.

 

Serviciile acordate au ca scop nu doar asigurarea unei alimentaţii sănătoase ci şi însuşirea şi dezvoltarea unor deprinderi de igienă personală, îmbunătăţirea ratei succesului şcolar şi formarea unui comportament moral.

 

Rezultatele așteptate în urma acestor demersuri sunt următoarele:

- înbunătățirea condițiilor de viață și de sănătate ale copiilor asistați;

- sprijinirea copiilor proveniți din familii cu posibilități materiale reduse să se integreze în societate;

- ameliorarea situației sociale a copiilor și prevenirea abandonului școlar prin serviciile sociale oferite.

 

Activitatea cantinei sociale este susținută cu personal calificat angajat, cât și cu voluntari care ajută necondiționat.