TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

URGENȚE UMANITARE | ANDREEA CERB

Status: Inchis

Distrofia musculară congenitală, boala de care Andreea suferă, este o formă rară și severă a slăbiciunii musculaturii. Fetița nu poate să stea în picioare, să meargă sau să se joace cu alți copii.

[ Show more ]
3.2833333333333% Complete

1,182 RON

Sumă:

3

Galantomi:

13

Donații:

36,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Momentul în care am aflat că vom avea al doilea copil a fost unul din cele mai emoționante momente din viața noastră.

 

Lunile din perioada sarcinii au trecut repede, fără niciun semn a ceea ce urma să aflăm la cele nici 7 luni ale Andreei. Câteva semne de întârziere în dezvoltarea maturității, au fost suficiente ca să ne punem întrebări și să ne determine să ajungem cu Andreea la o primă evaluare medicală. Primul diagnostic pus de medicul specialist a fost de hipotonie generalizată. A urmat o serie lungă de analize efectuate atât în țară, cât și în străinătate (CK, biopsie musculara, EMG, RMN etc), analize al căror rezultat final și diagnostic a fost cel de distrofie musculară congenitală (LAMA 2).

 

După acest diagnostic, pentru Andreea a început un lung drum al sesiunilor de tratament în centre de recuperare din țară și ședințe de terapie individuale.

Distrofia musculară congenitală, boala de care Andreea suferă, este o formă rară și severă a slăbiciunii musculaturii. Pe măsură ce copilul avansează în vârstă, boala devine mai severă. Andreea nu poate să stea în picioare, nu poate să meargă, nu poate să se alature altor copii de vârsta ei, în jocurile lor.                                                                                  

 

Recomandările medicilor sunt ca Andreea să fie inclusă în sesiunile de kinetoterapie în centre de recuperare (la interval de 2 luni, câte 3 săptămâni / sesiune), costurile unei sesiuni ajungând la 3.000 RON (doar costul terapiilor, fără cazări, transport sau mese).

 

Speranța noastră este la tine, om bun! Împreună putem să îi fim alături Andreei, susținând-o să poată beneficia de tratament și terapie de specialitate.

 

Familia este din Sighetu Marmației, Maramureș.