TOTUL ESTE POSIBIL

TOTUL ESTE POSIBIL

Artist român în vârstă de 13 ani, invitat să expună la New York

Status: Fundraising

Robert Constantin Niculae este artistul-copil în vârstă de 13 ani, invitat să își expună lucrările într-un vernisaj la New York.

[ Show more ]
6.632% Complete

1,658 RON

Sumă:

1

Galantomi:

12

Donații:

25,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Robert Constantin Niculae este artistul-copil în vârstă de 13 ani, cu o activitate intensă, participări la expoziții de grup și personale și numeroase premii și recunoașteri la activ. Creația prolifică a tânărului pictor descrie un univers bogat ce cuprinde case, biserici, flori, grădini și colțuri inedite de natură, relevâd un romantism plin de vervă și emoție artistică. 

“Pentru mine, pictura reprezintă o parte a sufletului meu care mă reprezintă, îmi aduce multă bucurie, iar prin picturile mele îmi doresc să transmit emoție”, mărturisește Robert. Descoperit la vârsta de 8 ani de către învățătoarea sa, Crenguța Florescu, Robert a fost încurajat și susținut de familie să își cultive talentul nativ. De la descoperirea înclinației sale pentru pictură, Robert a beneficiat de sprijin pentru educație în domeniul vizual, continuând să evolueze și să se definească de la un an la altul. Robert alternează studiul în plein-air cu cel de atelier și face dovada capacității sale de a munci intens, cu rezultate minunate și revelatorii. Astăzi, arta sa este o adevărată revelație, atât pentru public, cât și pentru critică. 

 

Recent, lucrările lui Robert au ajuns să suscite interes și apreciere și în afara României. Astfel, la începutul acestui an, lucrările lui Robert au ajuns în atenția Artio Gallery, din New York, care l-a și premiat pe tânărul artist cu un binemeritat loc II în cadrul concursului de talente pe care îl organizează anual, competiție care atrage zeci de artiști participanți din întreaga lume. Câștigătorii locurilor I și II sunt invitați să expună pentru o săptămână lucrările premiate, iar Robert are imensa șansă de a-și expune lucrările într-una dintre cele mai prestigioase galerii de artă din lume. Costurile pentru a ajunge în SUA sunt, însă, foarte mari și, deși ambii părinți ai tânărului artist lucrează cu normă întreagă, investiția într-o astfel de participare este una care depășește bugetul familiei. Investiția în costul biletelor de avion și cazări se ridică la aprox. 5.000 de euro.  

 

Vă invităm să fim alături de Robert pentru a-l ajuta să își expună lucrările acolo unde acestea și-au câștigat meritul de a străluci și să îi dăm șansa de a ajunge la New York împreună cu unul dintre părinți, în vederea participării timp de o săptămână la vernisajul în cadrul căruia vor fi expuse lucrările lui și se va auzi de un român și România.   

 

“Evoluția lui Robert a fost foarte rapidă. Pentru mine a fost șocant el ca personalitate, a fost intrigant să înțeleg ce face și cum este posibil să evolueze atât de rapid. Nu este obișnuit ca un copil să stea aplecat asupra pânzelor sale 6 ore pe zi. O astfel de dedicare mi-a atras atenția că pictura este maim ult decat un hobby pentru fiul meu. Robert are o personalitate foarte puternică, nu este influențabil, trece totul prin filtrul lui, nu îi poate spune nimeni ce să facă până nu se convinge el că este bine.”

 

Convins de faptul că ceea ce face, face bine, micul artist are blândețea unui înțelept și pregătirea unui veritabil profesionist. În istoria artelor, talentele timpurii au confirmat valoarea artistică iar Robert Constantin Niculae dovedește prin lucrările sale de până acum faptul că are o valoare de excepție și incontestabilă. Îi dorim să își împlinească visul de a-și expune lucrările în original la New York, în cadrul vernisajului Artio Gallery. 

 

Implică-te și tu, cu o donație care susține un tânăr artist a cărui valoare a fost deja confirmată de criticii din România și care acum șansa de a primi apreciere cât mai largă și în cadru internațional!